5 (nemme) tips: Forlæng levetiden på dit plankebord | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

61446272 10216850835735038 7373910495872417792 N

Sådan forlænger du levetiden på dit plankebord

Har du et plankebord der hjemme? Eller måske har du i tankerne at købe et eller bygge et selv? Så kommer jeg ind på i denne artikel, hvordan du bedst vedligeholder dit plankebord. Ingen træsort kan holde sig for evigt, derfor er det vigtigt at efterbehandle sit plankebord. Jeg anbefaler du efteroliere dit plankebord en gang årligt. Har du et stort, rustikt plankebord har du virkelig et møbel som fortjener at blive bevaret. Lær at give en god behandling af plankebord, og bibehold skønheden i dit plankebord.


1 behandling om året rækker langt


Med tiden vil selv det bedste plankebord miste sin glød, derfor er det vigtig at efterbehandle dit bord, en gang årligt. Der findes mange forskellige måder at behandle sit plankebord på, da der er mange forskellige looks og produkter som kan skabe forskellige udtryk. Det er klart, at det udseende du vil give dit plankebord, bestemmer hvilken behandlingsmetode du skal bruge. Helt grundlæggende er der dog nogle ting, du bør anvende og gøre ved behandling af dit plankebord.

Først og fremmest skal du ud og købe træ olie, træ olien er en uundværlig resurse til vedligeholdelse af plankeborde. Træ olie kan give dine planker et helt nyt liv, og kan give et skin som får træet til at se ud, som var det lige blevet olieret.

Hvordan behandler jeg mine planker med olie

Når du giver dit plankebord en oliebehandling, vil det ikke kune gøre noget ved udseendet men også holdbarheden på bordet. Da olien er med til at bestykke dine planker mod støv og slid. Når du begynder en oliebehandling med olie, kan du hælde en smule olie på et stykke papir og begynde at gnubbe olien ind i træet langs årene.

Det kræver altid mere end 1 lag, derfor vil jeg anbefale dig at give dit bord en omgang olie, og derefter lade det tørre i 24 timer for så at give det et lag mere.  Det er lidt forskelligt fra træ sort til træ sort, hvor mange lag der vil være den rigtige mængde for dit plankebord, men som tommelfingerregel vil 3-6 lag fordelt på omtrent 3 uger give træet en flot og holdbar overflade.

Husk også at for hver behandling du har givet dit plankebord, så skal du mellem slibe plankerne, inden du giver det en ny omgang olie. Det skal du fordi træet rejser sig når du behandler dem og så skal der slibes mellem hvert behandling.

Se med i videoen her, og se hvordan jeg anbefaler du påføre olien.

Læs også vores blogindlæg hvordan vedligeholder jeg mine træmøbler her.

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt