6 gode sidde stillinger til kontorstolen | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

Benjamin Child Gwe0dlvd9e0 Unsplash

6 gode råd til den optimale siddestilling

En lang dag på kontoret i en forkert siddestilling, hvor din eneste bevægelse i din siddestilling er, når du henter kaffe, spiser frokost eller går på toilettet, kan til sidst blive en smertefuld oplevelse.

En forkert siddestilling over en periode kan være skyld i smerter i nakke og ryg, det er derfor utrolig vigtigt, at du sidder mest optimalt, når du bruger flere timer i kontorstolen. Det kan være, at du allerede nu døjer med smerter i ryggen, men bare rolig der er hjælp at hente. Start med mine råd til, hvordan du kan optimere din siddestilling og derved undgå skader og smerter. 

6 gode råd til den bedst mulige siddestilling for dig

Det er svært at finde den mest optimale siddestilling, og det kan der være flere årsager til. Der er nemlig ikke kun én korrekt siddestilling. Der er dog visse uskrevne regler du bør overveje, når du sidder på en kontorstol i længere tid: 

 1. Dine fødder skal kunne nå gulvet, så de ligger 90 grader på gulvet
 2. Der skal være plads til en knyttet hånd mellem dine knæhaser og stolens forkant når du sidder ned.
 3. Dine ben og arme skal være i en vinkel på 90 grader.
 4. Dit bord skal helts være tre centimeter højere end din albue, når du har siden til bordet og armen i en 90 graders vinkel.
 5. Undgå at bruge armlænet på kontorstolen, du kan risikerer at slænge i armlænet.
 6. Sørg for afveksling. Gå en kort tur, rejs dig og bevæg musklerne hver time.

 

qdwd32.jpg

Bedste kontorstol til optimal siddestilling

En optimal siddestilling kræver, at du vælger en kontorstol, der opfylder disse krav. Stolen bør altid have mindst fem hjul, så du sidder godt stabilt og let kan rulle dig henover gulvet. For at komme endnu lettere rundt, vil et underlag til din kontorstol være at anbefale – så undgår du også ridser i gulvet.

For at sidde helt korrekt skal du kunne indstille sædehøjden og dybden på kontorstolen. Derudover er det vigtigt at du også kunne justere ryglænet, så du kan få stolen til at passe til din højde. Ryglænet skal støtte din læn, og jeg anbefaler at ryglænet ikke går højere op end til dine skulderblade. Lændestøtte skal være i din bæltehøjde, så din ryg forbliver ret. Husk altid at vær opmærksom på du ikke sidder foroverbøjet.

asq.jpg

Sørg for at bevæge dig jævnligt

En optimal siddestilling er utrolig vigtig, men det er altid ikke nok. Du skal også sørge for afveksling, så du holder din krop i gang. Ved at du holder musklerne i gang, kan du undgå mange af de smerter, der kommer ved at sidde på en kontorstol i en længere periode. Når du sidder på en stol i længere tid af gangen, bliver kroppen automatisk mere tilbøjelig til at få en forkert siddestilling, som i værste tilfælde kan ende i en skæv ryg eller mange smerter i nakken.

En rigtig god måde at holde kroppen i gang på er ved at rejse sig under fx et telefonopkald, hold møder hvor du går rundt når det er muligt eller lav strækøvelser med jævne mellemrum. Har du et skrivebord du kan hæve og sænke anbefaler jeg du skifter mellem at arbejde siddende og stående, det vil også hjælpe med at holde kroppen i gang.

Læs også vores artikel kontorstol til boligen her.

ewf43.jpg

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

 1. Stort udvalg
 2. Dansk service
 3. Hurtig levering
 4. Attraktive priser
 5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt