Bordben til Plankebord | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

61446272 10216850835735038 7373910495872417792 N
Bordben til plankebord

Hvad skal du overveje, når du skal vælge bordben til plankebord 

Bordstellet, eller bordben som det også kaldes, er en vigtig del af et plankebord, både udseendemæssigt og funktionsmæssigt, og man bør derfor gøre sig nøje overvejelser om både hvilket udtryk man ønsker, og hvilke funktioner de forskellige typer af ben og stel byder på. Det er nemlig langt fra uden betydning for hverken det endelige udtryk eller for funktionaliteten, hvordan benene er udformet, da de for de flestes vedkommende skal kunne langt mere end blot at bære bordpladen. Bordben til plankebord er meget populære for tiden, og vi har altid et stort udvalg af bordstel til plankebord.

Design

Det første, og ofte det eneste, mange tænker på, når de skal vælge bordben til plankebord, er designet - Hvilket udtryk bordet slutteligt får med de forskellige valgmuligheder, man har. Og det er da heller ikke ligegyldigt for det endelige udtryk, om man vælger de klassiske hjørneben, et bombastisk håndbygget træstel i samme træsort som pladen, et florlet, spinkelt og nærmeste svævende hvidt stel, eller et trendy og grafisk, sortmalet stålstel. Heldigvis er fordelen ved ikke at bygge bordpladen og stellet sammen, at man løbende kan skifte stellet ud sammen med den øvrige indretning i hjemmet, ligesom man også let selv kan ændre udtrykket på et massivt plankebord igen og igen, ved at slibe, oliere, lakere eller male det, når man trænger til forandring og ønsker et helt andet udtryk.

Styrke

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at bordben til plankebord kan bære mere end 120 kg. Nogle bordben kan klare flere tusinde kilo, mens andre er angivet til max at bære 200. De færreste plankeborde vejer over 200 kg., men hvis dit bord potentielt skal kunne holde til en flok børnehavebørn, der leger ”Jorden er giftig”, eller til et par dansende teenagere, er det en god idé på forhånd at sikre sig, at stellet ikke blot er stabilt, men også at det ikke giver efter ved den vægtpåvirkning på bordet kan ske at blive udsat for, ud over det man måske betragter som dagligdagsbrug. Bordben til plankebord er også utrolig hårdføre. 

Funktionalitet

Når du skal vælge stel eller bordben, er det vigtigt, at du så vidt muligt gør dig nogle overvejelser, om hvor benene bør befinde sig i forhold til jeres nuværende og fremtidige behov og ønsker. Her skal man overveje hvor benene eller stellet skal placeres og hvor meget de enkelte muligheder fylder, hvilken form de har, og om man f.eks. har eller i fremtiden kan få behov for, at der kan stå en stol eller to for bordenden? Hvis man påtænker at placere stole for enderne af bordet, bør man nok ikke vælge et trapezformet stel, og samtidig montere stellet helt ude for enden af plankerne, da den løsning vil resultere i at stolebenene kan komme i karambolage med den nederste vandrette del af stellet. Her ville hjørneben eller trefod formentligt gøre sig langt bedre funktionsmæssigt. Afhængig af hvilken type stole man allerede har eller ønsker at skaffe til det nye bord, og hvilke ben eller stel der tiltaler en, kan det desuden være fornuftigt at overveje, om det er fordelagtigt at placere stellet mellem den første og anden stol på hver side. Bordben til plankebord har mange funktioneliter, det de bliver mest brugt til er dog som understel til et plankebord.

Jeg håber, at du kunne bruge disse gode råd, og jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med at vælge det helt rigtige stel eller de helt rigtige ben til dit plankebord.

Husk at vi også kan lave dit plankebord efter mål!

Eller se 8 af vores elegante bordben til plankebord

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt