Douglas træsorten | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

omos.png

Douglas planker

Douglas sorten er meget større end andre nåle sorter


Douglas træsorten også kaldet mange andre navne som "red fire, organ pine" men her i danmark er den kendt efter navnet Douglas. Det er en utrolig smuk træsort, som har et åre mønster uden lige, med en god slibning og oliering vil du virkelig kunne få et smukt udtryk frem i planken.

Træerne gror i et område der strækker sig 2200 km fra nord til syd, ved USA’s vestkyst og 4500 km langs Rocky Mountains til Mexico. Men der er dog også blevet plantet en del rundt omkring i europa. 

Douglas træ sorten er faktisk også stærkere end andre nålesorter, da der hvor sorten er plantet er jordbunden hård, der er hårdt klima og tit stor forskel på sommer og vinter. Og det er ikke det eneste denne træsort kan, med sit unikke åre mønster er det også en træsort, som har nemmere ved af vende sig til indeklima. 

Grunden til denne træsort har så et smukt åre mønster, er fordi sorten gror sig meget højere end andre nåle sorter, det er også det du kan kende sorten på.


Hvilke egenskaber har Douglas træsorten

Douglasgran har en lang række gode egenskaber der gør denne træsort yderst velegnet til plankeborde. De første gode genskaber jeg vil nævne kommer her, Douglas træ sorten er stærkere, hårdere og tungere end andre nåle træsorter. En anden rigtig god egenskab denne træsort har, er at den er utrolig nem og hurtig at tørre, så den kan bruges til møbler eller plankeborde, og så har den nemt ved at tilpasse sig indeklimaet.

Hvad bruger man Douglas træsorten til

Det er en træsort, som er begyndt at blive meget populær at bruge til fremstilling af møbler, specielt plankeborde er den rigtig god at bruge til. Du skal dog altid huske at Douglas træsorten ikke er en ligeså hård træsort som egetræ. Et douglas plankebord bliver aldrig slidt og kedeligt selv om det udsættes for hårdt slid i perioder, – det bliver bare smukkere og smukkere og får med tiden det eftertragtede patina look. Det højeste Douglas træ i Danmark står i Silkeborg Statsskov og er et douglasgran på godt 50 meter.

Læs også vores blogindlæg Egetræ her.

IMG_3113_Fotordwqdwq.jpg

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt