Egetræ | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

omos.png

Egetræs planker

Egetræer vokser over alt i verden og er meget almindeligt at se i danske skove

Plantedirektoratet kalder eg for stilkeg, men i vores daglige tale kalder vi træ sorten for egetræ. Egetræer vokser over alt i verden og og det er meget normalt at finde egetræer i danske skove. Træ sorten er kendt for at være utrolig holdbar og hård, det er også derfor den er super god at bruge til plankeborde, det er dog også en af de dyreste træsorter. Der skal virkelig meget til for at lave mærker i egetræs planker, det er derfor også en af de træ sorter der bliver brugt rigtig meget til møbler, på grund af sin hårde overflade og smukke udsendende. 

Der er mere end 200 forskellige arter, 12 af arterne groer i europa og omkring 80 arter Nordamerika og resten er i asien. Her i Danmark finder du typisk vintereg og stilkeg. I Danmark kan egetræ vokse overalt, i år 2000 hvor man lavede en national optælling, blev der talt 43.000 ha med egetræer. Det svarer ca til at 9,5 procent af skovarealet i Danmark er egetræ.

Eg er meget stærkt, og det svinder ikke så meget og det er utrolig hårdt. Derfor bliver eg også brugt til mange forskellige ting:
trægulve, hegn, hegnspæle, stakit, kister, finér, møbler og interiør. 

Egetræ giver ikke anledning til specielle problemer ved en overfladebehandling. Der kan dog være risiko for opblæring af malingfilmen over porerne ved varmetørring. Husk derfor at mellem slibe dine planker for hver gang du giver dem en behandling.

Som alt andet træ gråner egetræ i løbet af få år på grund af solens fotokemiske nedbrydning.


IMG_3272_Fotorfefew.jpg

Info om egetræ

Et almindeligt egetræ gror sig normalt til en højde på 30 meter. Egetræer er også de længst levende danske træer, de kan blive mindst 800 år gamle, det sker dog sjældent de bliver tit højest 375 år. Egetræs sorten er også den træsort, der er flest dyrearter i, der er talt op til mere end 800 forskellige dyrearter i træet.

Der er dog få steder i Danmark hvor egetræerne har fået lov at gro sig store og smukke. Du kan for eksempel tage i kongenshave eller jægerpris nordskov og se de store smukke fuldvoksne egetræer. Mange af disse træer har mere end 750 år på bagen, og det kan vel godt kalde et fuldvoksent træ.


Jeg håber denne artikel har gjordt dig lidt klogere på egetræ, vi ses!

Læs også vores blogindlæg Douglas her.

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt