3 gode træsorter til byg selv plankebord | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

Luca Bravo 9L 326Fiszk Unsplash

3 gode træsorter til at lave dit eget plankeborde

1. Egetræs planke

Egetræs planken vil altid være at fortrække til at lave dit nye plankebord, det er en rigtig hårdfør træsort som har en super god holdbarhed, det er derfor også den mest brugte træsort til plankeborde og diverse møbler. Hvis du vælger egetræs planken for du helt sikkert et bord du kan bruge resten af livet og som er utrolig smukt at se på.

Det er dog også den dyreste træsort, men man for altså også virkelig en planke som kan holde til slag og diverse væsker, hvis man husker at behandle sin planke med olie eller voks.
Og vi skal altid huske at kvalitet koster nu om dage.

Du skal altid huske at sikre dig at planken har en fugtighedsprocent mellem 6-10% ellers vil den bøje sig med tiden når den kommer indenfor.

Pris for plankebord på 2 meter i egetræ: 10000 kr

IMG_1221_Fotor.jpg

2. Douglas planke

En douglas planke er en utrolig smuk træsort, dens årer i træet er meget tydelige og vil blive endnu smukkere med en gang oliering. Den er hårdfør dog ikke ligeså hårdfør som en egetræsplanke men hvis man husker at behandle sin planke vil den blive lige så stærk som egetræs planken.
Hvis du vælger douglas planker til dit nye plankebord vil du helt sikkert få et unikt og utrolig smukt spisebord.

Det er en træsort som faktisk ikke er så dyr som de 2 andre, selvom den har et utroligt smukt udsendende og har en utrolig holdbarhed så er det den træsort der er den billigeste af de 3 vi snakker om idag. Så hvis man gerne vil spare nogle penge på sit plankebord så er det denne træsort du skal vælge.

Du skal altid huske at sikre dig at planken har en fugtighedsprocent mellem 6-10% ellers vil den bøje sig med tiden når den kommer indenfor.

Pris for plankebord på 2 meter i Douglas træ: 5000 kr

grr3.jpg

3. Bøge planker

Bøge planker er unikke og utrolig smukke, det er dog ikke den træsort der mest bliver brugt til plankeborde, så derfor vil du få et unikt plankebord som ikke særlig mange har.
Bøgetræs planker er utrolig hårdføre og kan klare det næsten lige så meget som egetræs planken.

Det er en lidt dyr træsort, men den er også virkelig hårdføre. Det er en planke som du kan gøre utrolig smuk med en masse slibning og oliering.

Du skal altid huske at sikre dig at planken har en fugtighedsprocent mellem 6-10% ellers vil den bøje sig med tiden når den kommer indenfor.

Pris for plankebord på 2 meter i bøgetræ: 7000 kr

Læs også vores artikel byg selv - plankebord her.

IMG_2507_Fotor.jpg

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt