Hvordan vedligeholder jeg mine træmøbler | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

Goashape Ifwda7ckzfq Unsplash

Hvordan vedligeholder jeg mine træmøbler

fr.jpg

Vedligeholdelse af dine møbler

Gi dine møbler en længere levetid

Møbler er designet til at skulle holde en hel levealder, gi derfor dine møbler længst levetid ved at efterbehandle dem korrekt. Jeg giver her mine bedste råd til at behandle dine møbler med den korrekte behandling alt efter hvilket materiale det er lavet i og efter hvilke tidligere behandlinger det har fået, så dit møbel for den længst mulige holdbarhed. Så du nemt og hurtigt kan slå materialet eller dets tidligere behandlinger op i vores vedligeholdelseguide og på den måde finde den bedste behandling til dit møbel.

Massive træmøbler:

Massive træmøbler er som et levende materiale, det bliver påvirket af sollyset og fugtigheden. Derfor bør et massivt træmøbel aldrig stilles foran eller ved siden af en pejs, og helts et sted det ikke bliver påvirket af for meget direkte sollys. Begge faktor kan påvirke træets fugtighed som kan gøre at træet begynder at revne med tiden, som til sidst vil ødelægge dit møbel.

Massive træ møbler optager og afgiver fugt, om sommeren optager det fugt hvilket gør dit møbel udvider sig, og om vinter afgiver det fugt hvilket gør det tørre ud og trækker sig sammen, derfor er det utrolig vigtigt du husker at behandle dit træ møbel om vinteren, vi anbefaler man behandler sit møbel 2 gange årligt inden vintersæson og efter vinter sæson, så kan du være sikker på dit møbel holder sit smukke udsendende.

Du kan altid dagligt behandle dit møbel ved at tørre bordet med en fugtig klud (lunkent vand) undgå at bruge nogen former for rengøringsmiddel på dit træ møbel.

Du skal også være forsigtig med at stille vaser og andet samme sted over længere periode, da det kan give misfarvninger i træet.


dwqd32-kopi 105.jpg

Sæbebehandlede møbler

Når du skal behandle dine sæbebehandlede træmøbler er det nemt og hurtigt. Dagligpleje kan du blot gøre med en våd klud opvredet i lunkent vand. Det er også vigtig og prøve at undgå at bruge nogle former for rengøringsmidler, da det simpelhen vil skade mere end det gavner. 

Jo flere gange du efterbehandler dit møbel jo stærkere en overflade vil det få, derfor kan du nemt forlænge dit møbels levealder ved blot af efterbehandle ved behov. Til at behandle dit sæbebehandlede træmøbel skal du enten bruge træsæbe eller sæbespåner af top kvalitet, bland det op efter produktets anvisning, og så skal du bruge en slibesvamp eller meget fint sandpapir (korn 240 eller 320)

Her er rækkefølgen for behandling:

1. Slib møblets overflade med fint sandpapir (korn 240 eller 320) 

2. Rengør møblet med en opvredet klud i lunkent vand, det er meget vigtigt møblets overflade er helt rent

3. Kog en liter vand og bland op med din træsæbe eller en deciliter sæbespåner.

4. Lad din blanding afkøle inden brug, den skal afkølet til stue temperatur

5. Påfør din sæbeblandning med en tør, ren klud i årenes retning.

6. Lad det stå i 10 minutter

7. Aftør dit møbel for alt overskydende sæbe på bordpladen.

8. lad møblet gennem tør.

Det kan ske at træet rejser sig efter behandlingen, hvis det gør skal du slibe din bordplade igen med fint sandpair (korn 240 eller 320) og efterbehandle det med sæbe igen.

dwqd23-kopi 26.jpg

Oliebehandlede træmøbler


Når du skal behandle dine oliebehandlede træmøbler så er det faktisk næsten lige så nemt som sæbebehandlede møbler. Dagligpleje kan du blot gøre med en våd klud opvredet i lunkent vand. Det er også vigtig og prøve at undgå at bruge nogle former for rengøringsmidler, da det simpelhen vil skade mere end det gavner. 

Det er meget vigtig at du jævnligt efterbehandler dine oliebehandlede træmøbler, Jeg anbefaler at mindst to gange årligt efterbehandler dit træ møbel, en gang inden vinter og en gang efter vinter, da træet suger fugt om sommeren og afgiver fugt om vinteren.

Her er en rækkefælge til efterbehandling:

1. Gør dit møbel rent med en opvredet klud i lunkent rent vand.

2. Lad møblet tørre indtil det er gennemtørt (ca. 30 time)

3. Slib møblet med fint sandpapir (korn 240 eller 320) 

4. Påfør olien med en ren hvid klud

5. Smør altid olien ud samme retning som træet årer.

6. Lad olien tørre (ca 2 timer) og tør derefter alt overskydende olie af med en ren tør klud

7. Lad møblet tørre i minimum (12 timer)

Læs også vores artikel byg selv - plankebord her.

wd32.jpg

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt