Olie til plankebord | Møbelstrøm

Fri fragt i DK

Custom made

Support 10-15

Valnoed

Olie til plankbord

Forlæng dit plankebords levetid med en oliebehandling

Hvis du vil til at bygge dit eget plankebord, eller måske lige har købt et nyt smukt et af slagsen, så er det helt sikkert i din interesse at beskytte dit nye plankebord. Dit nye bord kan nemlig tage meget nemt skade, ved at tage det i brug uden at have givet det nogle form for behandling. Hvis du har købt et nyt plankebord, behøver du ikke tænke på behandlingen før om et års tid. Dit bord vil blive slidt, det er uanset om du bruger dit plankebord som spisebord, terrassebord, havebord  eller noget helt andet så vil det blive slidt med tiden, og så skal det have en ny oliering igen. Hvis du sørger for at give dit plankebord olie 2-3 gange om året, så vil du få et plankebord som kan holde meget længere tid, da olien er med til at beskytte træet og give det en længere levetid.

Sæt god tid af til oliebehandlingen

Når du skal til at give dit plankebord en oliebehandling, skal du være huske på, at det kræver mere end et lag olie for at give en ordentlig beskyttelse. En oliebehandling kan ikke gøres på en eftermiddag.

Det kræver flere lag olie, som skal tørre mellem hvert lag du giver. Derudover skal du også være opmærksom på, at træet i plankerne efter et lag med træolie vil rejse sig. Du skal derfor huske at mellemslibe mellem hver oliering.

Hvilken olie skal jeg bruge

Der er rigtig mange fordele ved at oliere sit plankebord et par gange årligt. Du skal forstille dig at vær gang du giver dine planker en gang olie, så ligger olien et beskyttende lag ovenpå træet, så det er olien som tager skade og ikke plankerne. Det er smart fordi du så kan give bordet en oliebehandling igen, når olien begynder at se brugt ud.

En god olie at bruge til sit plankebord, er Junkers bordpladeolie, den kan fåes i 6 forskellige slag i bauhouse. 

Vælg en olie, der er godkendt som bordpladeolie

Det er meget vigtigt at du vælger en olie til dit spisebord eller køkkenbord som er godkendt som bordpladeolie. Ellers kan du risikere at blive meget syg, hvis du smører en rugbrødsmad på bordpladen. Jeg vil derfor anbefale dig at bruge junkers bordpladeolie som er godkendt som en bordpladeolie.

Læs også vores artikel byg selv - plankebord her.

Skærmbillede 2019 05 28 Kl Fotor

Få inspiration, gode tilbud, og måske et gavekort


Tilmeld dig Møbelstrøm.dk´s populære nyhedsbrev på mail og få inspiration og gode tilbud på møbler og deltag i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner hver måned. Du kan altid afmeldes igen. Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik

wqdwq 14.35.42.png
32264375_230913911014770_8462339776584876032_o.jpg

Emil Sandberg Nielsen

Indehaver af Møbelstrøm

5 grunde til at vores
kunder vælger Møbelstrøm

  1. Stort udvalg
  2. Dansk service
  3. Hurtig levering
  4. Attraktive priser
  5. Fri fragt i hele Danmark

Søg efter et produkt